"T’estim", un projecte social de tes i infusions ecològiques
Manacor: Estel de Llevant presenta "T’estim", un projecte social de tes i infusions ecològiques elaborades a Mallorca per a conscienciar de la importància de la salut mental
450.000 unitats de tes i infusions i, a més de comercialitzar-se directament a les instal·lacions del Viver Bio d’Estel de Llevant, també es podran comprar els productes de "T’estim" a diversos comerços de Palma i Manacor.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 01/12/2021 - 08:45:00
A més, aquesta iniciativa permet crear llocs de feina per a persones amb trastorn mental i està vinculat a projectes formatius en jardineria, agricultura i viverística.

Estel de Llevant presenta "T’estim", un projecte social de tes i infusions ecològiques elaborades a Mallorca per a conscienciar de la importància de la salut mental. L’Associació Estel de Llevant ha presentat avui "T’estim", un projecte social que neix amb la voluntat de conscienciar, mitjançant el te i les infusions ecològiques elaborades a Mallorca, de la importància d’estimar i cuidar la salut mental. A més, aquesta iniciativa permet crear llocs de feina per a persones amb trastorn mental i està vinculat a projectes formatius en jardineria, agricultura i viverística.

Aquest projecte va començar a fer camí fa tres anys combinant la producció ecològica de plantes medicinals i aromàtiques a una finca de Sa Vall de la Nou, de Manacor, i regades amb les aigües de la Font de Na Memòria per oferir infusions pures, d’una sola planta, i infusions elaborades a partir de la mescla de diverses plantes amb propietats medicinals específiques.

1996 a les comarques de Llevant i Migjorn de Mallorca per i amb les persones amb problemàtica de salut mental i les seves famílies. Actualment, participen en els seus programes més de 250 persones.

A més, es completa l’oferta amb una línia de tes que, com que no es pot cultivar aquesta planta a les nostres latituds, es proveeix a través d’un proveïdor de tes ecològics d’alta qualitat certificat amb el segell "Ethical Tea partnership", que assegura la promoció d’una indústria justa i sostenible.

Fins a 16 varietats diferents componen la carta de productes de "T’estim" després de tot un procés de plantació al mateix Viver Bio d’Estel de Llevant, de sembra i recol·lecció a Sa Vall de la Nou i d’assecament i producció d’infusions, amb un procés completament manual, que estan duent a terme 29 alumnes de Formacó Dual i 6 persones contractades pel Centre Especial de Treball (CET) d’Estel de Llevant.

De fet, per aquesta temporada 2021-2022 ja es preveu la producció de 450.000 unitats de tes i infusions i, a més de comercialitzar-se directament a les instal·lacions del Viver Bio d’Estel de Llevant, també es podran comprar els productes de "T’estim" a diversos comerços de Palma i Manacor.

El projecte "T’estim" combina les millors fórmules fruit de la tradició amb la tecnologia més innovadora, amb una cura especial per la sostenibilitat i l’eficiència energètica, incorporant un assecador que utilitza aire calent generat mitjançant un captador solar, únic a Mallorca, per aprofitar l’energia solar i no contribuir a les emissions de CO2. A més, tant el material de les piràmides que contenen les infusions com les bosses i capses amb les quals s’empaqueta el producte final són 100% compostables i no es fa servir plàstic en cap ni una de les etapes del procés de producció.

"El nostre moment" és l’eslògan de "T’estim" perquè ara és el moment de la inclusió social i laboral, el moment de defensar una agricultura ecològica i sostenible, el moment de la recuperació de la tradició i l’aposta per la innovació, el moment d’estimar i cuidar la salut mental perquè les infusions i tes ecològics ens ajuden a sentir millor.

Aquest projecte de "T’estim" que impulsa l’Associació Estel de Llevant ha estat possible gràcies al suport de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través del FOGAIBA; la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball a través de la Direcció General de Treball i Salut Laboral; l’entitat ENAIRE; i CaixaBank i Fundació "la Caixa".

De fet, a la presentació, a més de Maria Nicolau, presidenta d’Estel de Llevant, també han assistit Mae de la Concha, consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació del Govern de les Illes Balears, Fina Santiago, consellera d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, Antoni Capó, director regional d’ENAIRE, Diego Riera, responsable d’Acció Social de CaixaBank a Balears, i Miquel Oliver, batle de Manacor, així com altres batles i batlesses dels municipis de les comarques del Llevant i Migjorn de Mallorca.

L'Associació Estel de Llevant treballa des de 1996 a les comarques de Llevant i Migjorn de Mallorca per i amb les persones amb problemàtica de salut mental i les seves famílies. Actualment, participen en els seus programes més de 250 persones.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado