CCOO
CCOO denuncia que en els darrers 4 anys s'ha triplicat les tasques administratives als centres educatius
Des de CCOO Ensenyament Illes Balears denunciem l'excesiva burocratització de la feina docent durant el darrers anys.
ib.ccoo.es 21/02/2024 - 15:22:42

CCOO denuncia que en els darrers 4 anys s'ha triplicat les tasques administratives als centres educatius

Des de CCOO Ensenyament Illes Balears denunciem l'excesiva burocratització de la feina docent durant el darrers anys, on els centres educatius tant docents com equips directius estan asfixiats d'omplir documents, qüestionaris, plans i centenar de tràmits més.

Estem cansats de duplicitats i documentació innecessària”, “les feines administratives s´han triplicat en els darrers 4 anys”, “som mestres, no administratius i el 90% de la feina la dedicam a tasques administratives”, “és urgent una simplificació de documents i protocols de l'administració”… són algunes afirmacions que hem recollit a l’enquesta que varen passar als docents. Conegut el sentir general, des del sindicat, considerem urgent la implementació de mesures de desburocratització, per permetre que la feina docent torni a estar centrada en tasques pedagògiques, en comptes administratives.

A més a l’enquesta hem recollit com a conclusions que els docents: estan molt cansats de feines duplicades com per exemple el fet d'haver d'anotar les dates dels exàmens al gestib, a l'agenda dels alumnes, al classroom i al calendari de classe… També han criticat molt la quantitat de documents i informes que s'han de fer pels alumnes NESE, documentació moltes vegades repetida i innecessària. Una altra crítica molt comentada entre els docents a l'anterior equip de la Conselleria, ha estat l'excessiva documentació que havien de presentar per sol·licitar més recursos o adherir-se a algun projecte educatiu. “Al final, des del centre rebutjàvem l'adhesió a qualsevol projecte”.

Des del sindicat, hem presentat una sèrie de mesures a l´actual Conseller per simplificar la burocratització i permetre als docents tornar a la tasca pedagògica. Algunes mesures com la reducció i simplificació de documents, la creació de plantilles senzilles, simplificació dels plans i autoritzacions, senzillesa dels de tràmits per beques, projectes, programes, etc. Esperem imperi el seny i millori l’educació.


Reciente
Visto
Comentado